Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de 26 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcısına Dava Açıldı

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) Kaliforniya eyaletinde kurdukları saadet zinciriyle insanların parasını toplayan vatandaşlara dava açtı.

Ülkedeki finans piyasalarını düzenlemekle sorumlu olan SEC geçtiğimiz günlerde yeni bir basın duyurusu yayınladı ve Kaliforniya’daki bazı vatandaşlara karşı dava açtığını açıkladı.

SEC tarafından yayınlanan duyuruya göre Daniel Pacheco adlı bir vatandaş Kaliforniya’da resmi kaydı bulunmayan IPro Securities LLC ve IPro Network LLC adlı iki şirket üzerinden menkul kıymet satışı gerçekleştiriyordu.

Ocak 2017 tarihinden Mart 2018 tarihine kadar bu işlemleri sürdüren Pacheco bu süreç boyunca toplamda 26 milyon dolar değerinde para toplamayı başardı. Pacheco, kendisine para gönderen kişilere “puan” vereceğini, bu puanların daha sonra PRO Currency adlı bir kripto paraya dönüştürülebileceğini söylüyordu.

Bu projelere yatırım yapan kişiler diğer pek çok saadet zincirinde olduğu gibi yüklü miktarlarda para kazanacaklarını düşündüler. Öyle ki bu yatırımcılardan bazıları diğerlerinden daha çok puan almak ve daha fazla bonus kazanmak için fazladan para aktardılar. SEC Los Angeles Bölge Ofis Müdürü Michele Wein Layne, Pachece’nin faaliyetleri hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Pachece’nin gelişmiş teknolojilerin ismini kullanarak insanları kandırdığını düşünüyoruz. İnsanları onlara kripto para yatırımı yapabileceklerini söyleyerek kandırdı. Halbuki tek yaptığı tek insanları bir saadet zincirinin içine sokmaktı.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment