Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Kripto Para Sektöründen Faydalanabilir

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nde görev alan bir avukat, ülkedeki kripto para düzenlemeleriyle ilgili yeni tavsiyelerde bulundu. Avukatın açıklamalarına göre Hindistan Hükümeti doğru adımları atması halinde kripto para sektöründen faydalanabilir.

Hindistan Merkez Bankası bundan birkaç ay önce kripto para şirketlerinin bankalarla işbirliği yapmasını yasaklamış ve kripto para sektörüne ağır bir darbe vurmuştu. Bunun üstüne ülkedeki pek çok kripto para şirketi ya başka bir ülkeye geçiş yapmak ya da tamamen kepenk indirmek zorunda kaldı.

Sektör ağır bir darbe almış olmasına rağmen tam anlamıyla ölmüş sayılmaz. Ülkede hala hatırı sayılır sayıda kripto para şirketi var ve Hindistan’daki vatandaşların kripto para piyasasıyla yakından ilgilendikleri biliniyor.

Yüksek Mahkeme görevlilerinden N.S. Nappinai tarafından yapılan açıklamalara göre Hindistan Hükümeti, ülkedeki bu kripto para sektöründen faydalanmanın bir yolunu bulabilir.

Doğru yönde atılacak adımların Hindistan Hükümeti için son derece verimli olacağını söyleyen Nappinai, yasal düzenlemelerin bu durumda epey kritik bir rol oynayacaklarını söylüyor:

“Yasal düzenlemeler sektöre şeffaflık ve denetim getirir. Şu anda hükümetin omuzlarında olan yük zamanla borsalara veya dijital para sektöründeki diğer platformlara aktarılabilir.”

Nappinai tarafından yapılan açıklamalara Hindistan Hükümeti asal düzenlemeleri kullanarak hem sektörün gelişiminden faydalanabilir hem de sektördeki bazı sorunları şirketlerle işbirliği yaparak hızlıca çözebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment