Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Kripto Para ile Kara Para Aklamaya Karşı Yeni Tasarı

ABD’li senatörler Elizabeth Warren ve Roger Marshall, kripto para aracılığı ile yapılan kara para aklama işlemleriyle mücadele edebilmek için yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Demokrat Parti üyesi Warren ile Cumhuriyetçi Parti üyesi Marshall tarafından sunulan yasa tasarısında, kripto para kullanılarak işlenen suç gelirlerinin aklanması ve terörizm finansmanı suçlarıyla mücadele edilmesi hedefleniyor.

Dijital Varlıkla Kara Para Aklamaya Karşı Yasa adlı tasarının uygulamaya konması halinde dijital cüzdan hizmeti sağlayıcıları ve kripto para madencileri, müşterini-tanı (KYC) standartlarına uygun şekilde hareket etmeye başlayacak.

Tasarının kabul görmesi halinde lisanslı finans kurumlarının da kripto paralar için mixing hizmeti veren kuruluşlarla iş birliği yapması yasaklanacak.

Kripto para kullanıcıları, herhangi bir üçüncü partiden hizmet almadan, kendi cüzdanlarını tamamen kendileri yönetip işlem yapabiliyor. Tasarıda önerilen uygulamalardan biri de, bu tarz cüzdanlarla işlem yapıldığını tespit eden kurumların, bu işlemleri FinCEN’e bildirmesi yönünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!