Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörden Binance İçin Çin Desteği İması

ABD’li senatör Bill Hagerty, bugün düzenlenen duruşma sırasında Binance’in Çin hükümeti tarafından desteklendiğini ima etti.

Senato Bankacılık Komitesi’nin kripto para borsası FTX ile ilgili düzenlediği duruşmada konuşan Hagerty, Binance’in Çin Komünist Partisi ile “bağlarının olduğunu” ve “devlet tarafından desteklendiğini” söyledi.

Binance’in işlem hacmi bakımından FTX’e kıyasla yedi kat daha büyük olduğuna dikkat çeken Senatör Hagerty, Binance’in başına FTX’inkine benzer bir kriz gelmesi halinde, bunun “felaket” niteliğinde sonuçlarının olabileceğini vurguladı.

Senatör Hagerty ayrıca Binance’in gelişmekte olan ülkelerin pazarlarında, “piyasayı bozucu şekillerde” faaliyet gösterdiğini söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bundan yalnızca bir ay önce Binance’in Çinli bir şirket olduğuyla ilgili iddialara yanıt vermiş, Binance’in Çinli bir şirket olmadığını vurgulamış ve şunu söylemişti:

“Size şunu söyleyeyim. Çinli bir şirket, kamuya açık bir şekilde Çinli bir şirket olmadığını söylemeye asla cüret edemez.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!