Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Kripto Paralar İçin Veto Krizi: Katılım Resmen Yasaklandı!

Kuzey Carolina Senatosu, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından desteklenen merkez bankası dijital parasına (CBDC) verdiği kararlarla gündem oldu.

Kuzey Carolina Senatosu, FED tarafından desteklenen merkez bankası dijital parasının (CBDC) testlerine eyaletin katılımını yasaklayan bir yasayı geçirdi. Pazartesi günü yapılan oylamada, 27-17 oyla onaylanan Tasarı 690, Demokrat Valinin veto kararını geçersiz kıldı.

Tasarı, eyaletin CBDC testlerine katılımını engellerken, devletin CBDC ile ödeme kabul etmesini de yasaklıyor. Val Roy Cooper, veto kararında, Tasarı 690’ın “aceleci, belirsiz ve tepkisel” olduğunu belirterek, federal düzeyde tüketicileri, yatırımcıları ve işletmeleri korumak için standartlar ve güvenlik önlemlerinin geliştirilmekte olduğunu söyledi.

Cooper, Kuzey Carolina’nın bu süreçleri görmeden harekete geçmemesi gerektiğini vurguladı.

Blockchain Association’ın sektör ilişkileri başkanı Dan Spuller, bu yasanın veto edilmemesi gerektiğini ve Cooper’ın FED’e karşı güçlü bir mesaj gönderme fırsatını kaçırdığını belirtti.

Kuzey Carolina’nın CBDC karşıtı yasası, Mayıs ayında ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen CBDC Anti-Gözetim Devleti Yasası’nın ardından geldi. Bu yasa, CBDC’nin bireylere verilmesini engellemeyi amaçlıyor.

FED, CBDC ihraç etme olasılığını araştırırken, Başkan Jerome Powell, böyle bir adımın Kongre onayı olmadan atılmayacağını ve CBDC’nin bankacılık sistemi aracılığıyla uygulanacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!