Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Regülasyonlara Yardımcı Olması Amacıyla Danışmanlık Grubu Kuruldu

Amerikan eyaleti Massachusetts’de regülatör kurumun genel sekreterliğini yapan ve daha önceki dönemlerde Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili yaptığı sert çıkışlarla gündeme gelen William Gavin, Blockchian ve kripto para regülasyonları için bir fintech danışmanlık grubu kurdu.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre William Gavin, Boston’da faaliyet gösteren banka Eastern Bank, Blockchain firması Arwen ve birçok hukuk danışmanı ile kurduğu bu grupta, fintech alanında yaşanan son gelişmeleri takip edecek.

Bu takip edilecek konular arasında öncelikli konumda yer alan bir diğer şeyin de dijital paralar olduğunu ifade eden Gavin, şunları söyledi:

”Bu çalışma grubu; fintech topluluğunda faaliyet gösteren ve farklı alanlara odaklanmış kişilerce oluşturulacak. Birçok finansal kuruma ek olarak bazı girişimler ve yeni teknoloji alanlarında faalyiet gösteren kişiler burada yer alacak. Ana amacımız, regülatör kurumlara bir temel oluşturmak ve sektör paydaşlarının neler beklediğini onlara aktarmak. Bu sayede bu hızla büyüyen alanda, talebi karşılamak istiyoruz.”

Arwen CEO’su Sharon Goldberg ise yaptığı açıklamada bu grubun amacının fintech alanında iş yapan şirketlere yol göstermek ve yanlış anlamaların önüne geçmek olduğunu ifade ederken şöyle konuştu:

”Eğer bu daha kaba kuvvete gidecek bir şeyin temellerini atıyor olsaydı, ben zaten bunun bir parçası olmayı redderdim. Kurallar elbette ki gerekli ve uygulanması gerekiyor ancak bizim ilk olarak yapmamız gereken şey, kuralların ne olduğunu anlatmak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment