Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Satılan Piyango Biletlerinin Sayısı, Bitcoin’in Piyasa Değerinden Daha Fazla

ABD’deki vatandaşlar, piyango bileti almak için her yıl 70 milyar dolardan daha fazla para harcıyorlar. Bu sayı, Bitcoin‘in anlık piyasa değerinden yaklaşık 7 milyar dolar daha fazla.

“Riskli Yatırım”

Pek çok uzman, kripto para piyasasının bir hayli tehlikeli olduğunu ve Bitcoin’in epey “riskli” bir yatırım olduğunu düşünüyor.

Bitcoin her ne kadar kendi içinde riskli olsa da diğer “yatırım” türlerine baktığımızda onların da Bitcoin’den pek aşağı kalır yanlarının olmadığını görüyoruz.

Bitcoinist tarafından yayınlanan bir yazıda ABD’deki vatandaşların “piyangoya” olan inançlarıyla Bitcoin’e duydukları güvensizlik kıyaslanıyor.

US Spend on Lottery Tickets

Statista tarafından yayınlanan verilere göre ABD’deki vatandaşlar piyango biletlerine 2016 yılında 80 milyar dolar değerinde para harcadılar. Bu sayı 2017’de 73.5 milyar dolara düşmüş olsa da bunun hala oldukça ciddi bir sayı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bu istatistiklerle ilgili en ilginç olan şeylerden biri ise ABD’deki neredeyse her 2 yetişkinden 1’inin piyango bileti alıyor olması. ABD’deki Bitcoin yatırımcıların sayısı ise nüfusun yüzde 5’ini oluşturuyor.

Türkiye’deki insanların da piyango biletleriyle epey ilgilendiklerini söyleyebiliriz. Bazı kaynaklara göre Türkiye’de piyango bileti alan bir vatandaşın piyangoyu kazanma ihtimali 10 milyonda bir.

Kazanma ihtimali bu kadar düşük olmasına rağmen piyango biletlerinin epey yaygın bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. Habertürk gibi kaynaklara göre 2017 yılında basılan piyango biletlerinin yüzde 99’u, 2 Aralık akşamı itibariyle tükendi.

Dünya genelinde bu kadar fazla insanın piyango biletinin satılması ile Bitcoin yatırımı arasında nasıl bir bağlantı kurulur, size bırakıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment