Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptopia Hacklenmesinde Olaylar Karışıyor – Borsa Daha Önce Benzer Durumlar Yaşadı Mı?

Yeni Zelanda tabanlı bir kripto para borsası olan Cryptopia, geçtiğimiz tarihlerde hacklendiğini açıklamış ve 2019 yılının ilk hacklenmesi olarak tarihe geçmişti.

Zamanında oldukça popüler bir kripto para borsası olan ve ciddi anlamda etkisi bulunan Cryptopia, zamanla etkisin kaybetmiş ve bazı kullanıcıların yorumlarına göre ”shitcoin” listeleyen bir kripto para borsası haline gelmişti.

Borsa konu hakkında yaptığı açıklamanın öncesinde ”planlanmayan bakım” sürecine girdiğini duyurması ve sonra hacklendiğini belirtmesi ile şüpheleri üstüne çekmişti ancak görünüşe göre borsanın geçmişinde başka olaylar da var.

Yeni Zelanda’ya özel yerel bir kaynak olan RadioNZ kaynağının aktardığı bilgilere göre, bu hafta hacklendiğini açıklayan borsadan hacklenme olayının öncesinde şikayetçi olan ve fonlarını alamadıklarını belirten 40’a yakın vatandaş var. Christchurch bölgesinin avukatlarından Clive Cousins, geçtiğimiz sene kendisine üç yatırımcının geldiğini ve fonlarına neler olduğunu bilmediklerini ve konu hakkında bilgi talep ettiklerini aktardı.

”İlk aşta aralarında Güney Afrikalı bir avukatın da olduğu üç kişi bizimle iletişime geçti ve kendi cüzdanlarını kullanarak işlem yapmada sıkıntı çektiklerini ve fonlarını çekemediklerini belirtti.”

Cousins daha sonra o tarihten bu yana kendisine 40 civarı kişinin geldiğini ve hepsinin borsaya karşı ortak bir dava başlatmak amacında olduğunu ifade etti. Cryptopia kripto para borsasına tepkiler büyürken, konu hakkında borsadan hala detaylı bir açıklama gelmedi ve meseleye polisin baktığını belirten borsa, konu hakkında açıklama yapamayacağını aktardı.

Bunun yanı sıra bir Reddit kullanıcısı ise bursanın online cüzdanını incelediğini ve olaydan sonra ciddi fon transferi yapıldığını doğruladı.


 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment