Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitFury’den Yeni Adım: Polonya’daki Borsaya Lightning Network Geldi

Blockchain şirketlerinden BitFury’nin Lightning Peach ekibi, Lightning Network teknolojisiyle ilgili yeni bir duyuru yayınladı.

Bitfury tarafından yayınlanan bu duyuruya göre Lightning Peach ekibi, Lightning Network’ü kripto para borsalarından BTCBIT’e entegre etmeyi başardı.

Hızlı ve Ucuz

BitFury ve BTCBIT, bundan bir süre önce işbirliği yapmaya başladılar. Bu ikili arasındaki işbirliğinin temel amacı, Lightning Network’ün avantajlarından yararlanabilmek.

Bitcoin ağındaki ölçekleme sorununu giderebilmek için geliştirilen Lightning Network protokolü, kripto para işlemlerinin çok daha hızlı ve ucuz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

Polonya merkezli kripto para borsalarından BTCBIT, kullanıcılarına Bitcoin ve bazı diğer kripto paralar üzerinden alım-satım yapma imkanı veriyor. BTCBIT kullanıcıları, Lightning Network sayesinde bu işlemleri çok daha verimli bir şekilde tamamlayabilecekler.

Bazı Sorunlar Var

BitFury tarafından yayınlanan duyuruda Lightning Network üzerinden nasıl Bitcoin aktarılacağına dair bazı bilgiler veriliyor. Bu aktarım süreci kulağa ilk başta basit gelse de aslında bu işlemle ilgili bazı sorunlar var.

Bu işlemlerdeki asıl sorun müşteriler BTCBIT’teki itibari paralarını banka hesaplarına çekmeye çalışırken yaşanıyor. Bu süreci gerçekleştirmek için de ya SEPA ya da SWIFT kullanılıyor.

SEPA sistemi yalnızca Avrupa Birliği ülkeleri ve yalnızca euro tabanlı işlemler için geçerli. Bu işlemlerden genelde ücret alınmıyor ama işlemin tamamlanması 1-3 iş günü sürüyor. Bu da Lightning Network’ün hızını baltalıyor.

SWIFT’e baktığımızda ise işlemlerin çok daha yavaş olduğunu, işlemin tamamlanması için 3-5 iş günü beklemek gerektiğini görüyoruz. Ayrıca SWIFT ile yapılan işlemlerden 30 ile 50 dolar arasında ücret kesilebiliyor ki bu da Lightning Network’ün avantajlarını baltalıyor.

Şunu belirtmek gerekiyor ki kullanıcılar Lightning Network olsa da olmasa da ya SWIFT’ı ya da SEPA’yı kullanmak zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla Lightning Network yine belli oranda faydalı oluyor ancak “yeteri kadar” değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment