Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman Görüşü: Bitcoin, Volatil Zamanlarda Yanlış Bir Sığınak Olur

Lider kripto para birimi Bitcoin, 2017 yılının Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığından beri stabil olarak düşüş yaşadı ve 2019 yılına girilmesi bile bu düşüşü tam olarak kesmiş sayılmaz. Basın saatine göre 3.638 dolardan el değiştiren Bitcoin, %1.63’lük bir düşüş ile piyasayı belirsizliğe sürüklemekte.

Bitcoin’i takip eden piyasa da büyük bir oranda kızıla bürünmüş durumda ve kripto para topluluk üyelerinin çoğu piyasayı çaresizce takip etmekte. Ancak durumu kötüye giden veya belirsizlik emareleri gösteren tek piyasa, kripto paralar değil. Küresel piyasa içerisinde de, ABD bünyesinde yaşanan hükümet kapanması ve İngiltere’nin yaptığı  Brexit oylamasından dolayı kaos hakim. Bunun yanı sıra ABD ve Çin arasında yaşanan ticari anlaşmazlıklar da bunların tuzu ve biberi olmakta.

Genellikle küresel piyasalar düşüş yaşarken, kripto para birimlerinin ve Bitcoin’in değeri yükselmekte ve insanlar volatil zamanlardan kurtuluş için Bitcoin’i tercih etmekteydi. Ancak bir uzman bunun doğru bir hamle olmadığını ve kripto para birimlerinin hisse senedi piyasasında yaşanan volatiliteye çare olamayacağını iddia etmekte.

Union Square Ventures’ten Fred Wilson, kripto paraların bu konuda oldukça yanlış bir tercih olduğunu düşünmekte:

”Bence ABD’nin liderliği konusunda büyük bir altüst olma yaşayacağız ve hisse senedindeki ayı piyasası, zayıflayan ekonomi ve Brexit ile Çin’in de dahil olduğu bir sürü küresel ekonomik sorunlar bunun tetikleyicisi olacak. Bunların hepsi yatırımcıların startup ekonomisinde daha dikkatli bir tavır sergilemesine neden olacak. Kripto paralar ise bunlar için güvenli bir liman olmayacak ancak yine de 2019 yılında kripto para dünyasında hayat belirtileri görülebilir.”

Kripto para piyasasının dip seviyeyi bulmadan önce birkaç defa yeni düşük seviyeleri test edeceğini belirten Wilson, özellikle kripto tabanlı oyun sektörü gibi gelişmelerin yaygın kabulü getireceğini ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment