Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de SEC, Bir Kripto Para Borsasına Karşı Daha Harekete Geçti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonju (SEC), bir kripto para borsasına karşı daha harekete geçti.

SEC’nin iddialarına göre Kraken, şirkete ait varlıklar ile müşterilere ait varlıkları birbirine karıştırarak “kayda değer bir riske” yol açtı.

“Kraken’da zaman zaman müşterilere ait 5 milyar dolardan fazla nakit bulunuyordu ve şirket, müşterilere ait paraların bir kısmını kendisine ait paranın bir kısmıyla karıştırıyor.” denilen davada, “Hatta Kraken, bazen işletim masraflarını doğrudan müşterilerin parasının tutulduğu banka hesaplarından ödedi.” vurgusu yapıldı.

SEC, Kraken’ın kayıtsız şekilde aynı anda hem broker hem borsa hem takas odası olarak faaliyet gösterdiğini iddia ediyor.

SEC’nin iddialarına göre Kraken’ın borada listelemiş olduğu, kayıt dışı statüstünde olan birkaç menkul kıymet bulunuyor. Düzenleyici kurum bunlara örnek olarak Algorand (ALGO), Polygon (MATIC) ve NEAR’ı gösterdi.

SEC, Kraken’ın kayıt dışı şekilde faaliyet göstermesinin yasaklanmasını ve şirketin, haksız yere elde ettiği gelirleri iade etmesini talep ediyor.

Düzenleyici kurum, bu yılın başlarında Binance ile Coinbase borsalarına karşı da dava açmıştı.

Kraken tarafından yapılan açıklamada, “SEC’nin iddialarına katılmıyor, borsada menkul kıymet listelemediğimiz görüşünden vazgeçmiyor, bu tutumumuzu güçlü bir şekilde svaunmayı planlıyoruz.” dendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!