Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e ABD’den Ağır Fatura: Peşini Bırakmak İçin 4 Milyar Dolar Talep Etti!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), devam eden soruşturmaları sonuca bağlamak adına dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’den 4 milyar dolardan fazla para talep etti.

Bloomberg tarafından 20 Kasım tarihinde sunulan haberde, DOJ ile Binance arasında sağlanmaya çalışılan anlaşmanın detaylarına yer verildi. DOJ, Binance’e karşı yürütülen soruşturmaların sağlıklı bir şekilde sonuca bağlanabilmesi için 4 milyar dolardan fazla ödeme talep etti.

Binance’in bu teklifi kabul etmesi durumunda, DOJ teknik olarak Binance’e dava açacak. Fakat bu dava bir nevi sonucu belli bir dava olacak ve Binance’in suçlamaları kabul edip 4 milyar dolardan fazla olan meblağı ödemesi durumunda süreç hızlı bir şekilde sonuca bağlanabilecek.

Binance cephesi henüz sessizliğini korumaya devam etse de ay sonuna kadar bir açıklama yapması olası görünüyor. Borsanın 4 milyar dolardan fazla parayı ödemesi ve bir uzlaşı sağlanması bekleniyor.

Bu yılın mart ayında ilk olarak ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Binance’e dava açmıştı. Ardından geçtiğimiz haziran ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Binance’e müşteri fonlarını kötüye kullanmanın yanı sıra 13 suçlamada bulunarak dava açmıştı. Suçlamalar arasında düzenleyicilere ve yatırımcılara borsanın faaliyetleri hakkında yalan söylemek de yer almıştı.

BNB fiyatında hareketlilik

DOJ tarafından sunulan bu tekliften saniyeler sonra BNB fiyatı hızlı bir şekilde %5 düşüş yaşadı. Binance üzerindeki BNB/USDT vadeli işlemler paritesi 247 dolar bandından 233 dolara kadar geriledi. Fakat kısa süre sonra bu haberi olumlu şekilde yorumlayan piyasa ani bir tepki vererek fiyatta ciddi bir yükselişe yol açtı.

CoinGecko verilerine göre 244 dolar bandından 266 dolara kadar %10’luk bir yükselişe tanıklık eden BNB, yazım esnasında 259 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!