Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Yeni Stablecoin Girişimi: SEC Onaylarsa Bir İlk Olacak

Kripto para girişimi Figure Technologies, faiz getirili bir stablecoin ihraç etmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonundan (SEC) onay almaya çalışıyor.

Figure Technologies, SEC’den onay alınması halinde ABD’de bir menkul kıymet olarak düzenlenmiş ilk stablecoin’i piyasaya sürecek.

Şirket, blockchain tabanlı olacak ve sabit getiri sağlayacak stablecoin için kayıt yaptırmaya çalışıyor. Stablecoin, onay alınması halinde hem bireysel hem kurumsal yatırımcılar tarafından kullanılabilecek.

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre şirketin dijital varlık kolu Figure Markets, 250 milyon dolar değerleme üstünden 50 milyon dolar yatırım almaya çalışıyor. Şirketin ana yatırımcısı, Jump Crypto olabilir.

Stablecoin piyasasında günümüzde USDT’nin ihraççısı Tether ile USDC’nin ihraççısı Circle ön plana çıkıyor. Bunlar, yatırımcılara faiz getirisi sunmuyor ve büyük ölçüde borsalar arasında transfer yapmak için kullanılıyor.

Faiz ödemelerinin günlük olarak birikmesi ve aylık olarak ödenmesi planlanıyor. Faiz, tahvillerden, borçlanma araçlarından ve finansman bonolarından oluşan bir rezervden sağlanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!