Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Yeni Tasarı: Kripto Paralar Menkul Kıymet Olarak Sayılmasın

ABD‘deki Temsilciler Meclisi’nde yer alan iki kongre üyesi, dijital paraların “menkul kıymet” olarak sınıflandırılmaması için yeni bir tasarı hazırladı.

ABD’deki Cumhuriyetçi Parti üyelerinden Warren Davidson ve Demokrat Parti üyelerinden Darren Soto, “2018 Token Sınıflandırma Yasası” adı altında yeni bir tasarı hazırladılar. İki kongre üyesi tarafından hazırlanan bu tasarıda dijital paraların menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması öneriliyor.

Hazırlanan bu yasa tasarısına göre 1933 ve 1934 tarihlerinde hazırlanan menkul kıymet yasalarında bazı değişiklikler yapılmalı. Kongre üyeleri:

“Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun dijital paralarla ilgili belli başlı düzenleme değişiklikleri yapmasını, bireysel emeklilik hesaplarında tutulan dijital paralara daha farklı bir vergi politikası uygulamasını, dijital paradan-dijital paraya türünde yapılan dönüşüm işlemlerinden vergi almamasını” istiyorlar.

Warren Davidson bundan birkaç hafta önce kripto para ve dijital varlıklarla ilgili bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Davidson bu açıklamasında kripto paralar için özel bir “varlık sınıfı” oluşturmak istediğini söylüyordu.

Davidson’a göre ABD Hükümeti kripto paraları ve dijital varlıkları genel olarak kendi içlerinde değerlendirir ve menkul kıymet olarak sınıflandırmazsa bu gibi varlıkları daha verimli şekilde düzenleyebilir.

ABD’nin önde gelen kanun yapıcıları, Wall Street’teki şirketlerin temsilcileri ve bazı kongre üyeleri bundan bir süre önce ülkedeki kripto para düzenlemelerinin yetersizliğinden bahsederek bu alanda bir an önce yeni adımlar atılması gerektiğini belirttiler. Bu isimlerin arasında elbette Warren Davidson gibi kongre üyeleri de yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment