Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Foundation, 220.000 Dolar Değerinde ‘Bug Bounty’ Programı Başlattı!

Sahip olduğu alt yapı teknolojisi ile bir çok kripto para biriminden ayrılan IOTA projesinin arkasındaki geliştiriciler, piyasaya sürülen yeni şifreleme fonksiyonu içerisinde hata bulan kişilere 220.000 dolara kadar ödül verecekleri yeni bir ‘bug bounty’ programı başlattı. Yeni kod içerisinde herhangi bir zayıflık veya hata bulan kişiler, 220.000 dolarlık büyük ödülün sahibi olabilir.

Troika isimli bu yeni özellik, Danimarka tabanlı bir güvenlik firması Cybercrypt tarafından üretildi. ‘Hashing’ olarak da bilinen bu süreç, kripto para birimlerinin en temel özelliklerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Hashing veya en temel tabir ile, çeşitli uzunluktaki verileri, tutarlı boyutlarda karakterlere dönüştürmek olayı, günümüz kripto para birimlerinin hepsi tarafından kullanılmakta ve kökünü kriptografiden almakta.

IOTA’nın yeni güncellemesi ise, tamamiyle farklı bir tasarıma ait olarak ön plana çıkartılıyor. Troika isimli bu özelliğin, IOTA ana ağına entegrasyonundan önce hiçbir hatasının bulunmadığından emin olmak isteyen Cybercrypt, söz konusu ödül programını başlattı.

The Next Web tarafından belirtilen habere göre, IOTA Foundation bütün bireyleri, bu yeni özelliğin hatasını bulmaya davet ediyor ve başarılı olanlar isterlerse MIOTA token’i, isterlerse de Avro cinsinden ödülünü alabilecek. Bulunan hatanın büyüklüğüne ve önemin göre, kişilerin aldığı ödül de değişecek.

IOTA Foundation kurucu ortağı David Sonstebo, konu hakkında şunları ifade etti:

”Bu yarışmanın, kriptografi topluluğunu Nesnelerin İnterneti içerisindeki güvenliği çözme konusunda bir araya getireceğini umuyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment