Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Ron Paul: Federal Rezervi Kaldırıp, Vergisiz Kripto Paralara Geçme Vakti!

Eski ABD kongre üyesi ve ünlü bir ekonomist olan Ron Paul, 2017 yılında kripto para karşıtı birisiyken, 2018 yılında adet Bitcoin yanlısı birisine dönüşmesi ile de tanınmakta. Paul, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, FED’in faiz oranlarını %2.25’ten, %2.5’e yükseltmesine tepki gösterdi ve artık Federal Rezerv’in ortadan kalkması gerektiğini vurguladı.

ABD merkez bankası 2018 yılı içerisinde dördüncü kez faiz oranlarını arttırdı ve bu hamle ABD piyasalarındaki durgunluğun, yeni bir küresel kriz yaratabileceği korkularını tetikledi. Paul ise FED’in faiz oranlarını serbest piyasa tarafından belirlenecek şekilde serbest bırakmasını  ve doların değerini yapay olarak arttırmaya çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Paul: FED, Ekonomiyi Bozuyor


ABD merkez bankasının, faiz oranlarının ne olması konusunda hiçbir fikri olmadığını savunan ekonomist, FED’in fiyatları manipüle ettiğini ve ‘bozuk’ ekonominin sağladığı verilere bakarak kararlar verdiğini aktardı. Aslında bu ifade, Paul’un kripto para yanlısı ilk ifadesi değil. Ron Paul geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde de, kripto para birimlerinin küresel ekonomik krizi durdurabileceğini vurgulamıştı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment