Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Altkoin Pazarı Ağır Bir Darbe Alacak

ABD‘deki kripto para yatırımcıları önümüzdeki birkaç ay içerisinde pek çok altkoine erişemez hale gelecekler.

ABD’de ikamet eden yatırımcılar eylül ayı itibarıyla kripto para borsalarından Binance’e erişemeyecekler. CryptoPotato tarafından yapılan bir araştırmaya göre bu durumun gerçekleşmesiyle birlikte ABD’deki altkoin pazarı epey ağır bir darbe almış olacak.

Binance’in ABD pazarından çekilmesi halinde ülkedeki altkoin ticaretinde ciddi bir düşüş görülebilir. Çünkü şu anda Binance’in desteklediği ancak ABD’deki kripto para borsalarının desteklemediği çok fazla altkoin bulunuyor. Binance’in gitmesi halinde hangi altkoinin hangi ABD borsasında bulunabileceğini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz:

Former Binance options in the U.S. on other crypto exchanges

Kaynak: Goomba (Twitter)

Öyle görünüyor ki Binance’in ABD’den çekilmesi durumunda özellikle ARK, BTT, IOTA, PIVX ve ZIL gibi altkoinleri destekleyen yalnızca bir tane ABD borsası kalacak. Bu da bahsi geçen altkoinlerin adeta tehlike altında olduğunun ve bu altkoinlerin ticaret hacminin ağır bir darbe alabileceğinin göstergesi.

Bunların yanı sıra XRP, DASH, XLM, ETC, ZRX ve ZEN gibi daha köklü altkoinler Binance’in gidişinden o kadar fazla etkilenmeyecekler gibi görünüyor. Çünkü bu altkoinler zaten ABD’deki pek çok borsa tarafından destekleniyorlar.

Binance bundan kısa bir süre önce ABD pazarına yeni bir giriş yapmayı düşündüğünü açıklamıştı ancak bu projenin detayları henüz tam olarak bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment