Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Avukatlar Kripto Para Ödemeleri Konusunda Kararsızlar

ABD‘deki avukatlar, kripto para ile yapılan ödemelerin yasal çerçeveler dahilinde nasıl değerlendirileceklerini öğrenmeye çalışıyorlar.

Bloomberg Law tarafından yapılan habere göre 18.Yıllık Hukuki Usulsüzlükler ve Risk Yönetimi Konferansı’na katılan avukatlar, kripto para ödemelerinin yasal bağlamda ne şekilde değerlendirilebileceklerini anlamaya çalıştılar.

Şikago’da gerçekleşen bu konferansta kripto para sektörüyle ilgilenen kurumsal şirketlerin sayısında kayda değer bir artış olduğundan ve bu müşterilerin kripto paraların yasal boyutunu merak ettiklerinden bahsedildi.

Konferansa katılan avukatlar, temsil ettikleri müşterilerin bir kısmının kripto para ile ödeme almak istediğini ancak yasal belirsizlikler dolayısıyla bu konuda herhangi bir adım atamadıklarını söylüyorlar.

Avukatlar ayrıca bazı müşterilerin avukat ücretini kripto para ile ödemek istediğini ancak bu konuda da henüz kesin bir karara varılamadığını söylüyorlar.

Latham & Watkins’in idari kadrosunda yer alan Matthew K. Roskoski, kripto paraların “güven fonu tanımına uymadıklarını” belirterek avukatların kripto para ile yapılacak herhangi bir “güven fonu ödemesini kabul etmemeleri gerektiğini” söyledi.

Roskoski tarafından yapılan açıklamalara göre ABD’deki avukatlar en azından şu an için kripto para ile ödeme alırken bir hayli dikkatli olmalılar. Roskoski, kripto paraların yanı sıra özellikle ilk dijital para arzları ile (ICO) ilgilenen avukatların daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor:

“ICO sektörünün geçmişte bir örneğini görmediğimiz için bu sektörde çalışmak epey riskli.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment