Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Başkan Adayları, Kripto Paraları ve Tornado Cash’i Yorumladı

ABD’deki başkan adayları, geçtiğimiz gün düzenlenen etkinlikte kripto para sektöründeki gelişmeleri yorumladı.

Etkinliğe Cumhuriyetçi başkan adayları Asa Hutchinson, Vivek Ramaswamy ve Demokrat başkan adayı Dean Phillips katıldı.

Ramaswamy, açılış konuşmasında kripto para mikseri Tornado Cash’i gündeme getirdi. Hazine Bakanlığı, geçen yıl Tornado Cash’e yaptırım uygulama kararı almıştı.

Kripto para destekçileri, mahkemenin de katıldığı bu karara itiraz ederek Tornado Cash’i bir kişi değil bir yazılım olduğunu savundu.

Ramaswamy, söz konusu kodu bir “konuşma biçimine” benzetti ve “Tornado Cash davasında olanları ele alalım. Bireysel kötü aktörlerin peşine düşmenin aksine, tüm bir protokolü ya da tüm bir iş yapma biçimini cezalandırmak mevcut yasalara göre yasa dışı ve anayasaya aykırıdır.” dedi.

Pazartesi günkü etkinlik sırasında Phillips’e hükümet yeni mevzuat çıkarmaya çalışırken kripto işletmelerinin bu arada ne yapması gerektiği soruldu.

Phillips, kripto piyasasının yapısıyla ilgili olarak yaz boyunca Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde ilerletilen tasarısıyı gözden geçireceğini söyledi.

Hutchinson ise “Yönetimim altında kripto varlıklarının, kripto endüstrisinin geliştiğinden emin olmak istediğim konusunda sizi temin etmek istiyorum” diyerek “Tekrar etmeme izin verin, kripto endüstrisinin Amerika’da gelişmesini ve Amerika Birleşik Devletleri’nin liderlik etmesini istiyorum.” açıklamasını yaptı.

Hutchinson, bunu yapmak için açık ve net kurallara, “tüketici güvenine”, “kodlama yeteneğine” ve uygun fiyatlı enerjiye ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!