Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Bu Eyalet Tokenları Menkul Kıymet Yasalarından Muaf Tutabilir

ABD‘deki Rhode Island Eyaleti, belli başlı tokenları yerel menkul kıymet yasalarından muaf tutabilir.

Eyaletteki yetkililer kısa bir süre önce H5595 numaralı yasa tasarısının sunumunu yaptılar. Bu tasarıda belli başlı tokenları Rhode Island Menkul Kıymet Yasası’ndan muaf tutma fikri öne sürülüyor.

Bu yasa tasarısına göre gerekli şartların sağlanması durumunda “açık bir Blockchain tabanlı tokenın üreticisi veya satıcısı”, menkul kıymet üretmiş sayılmayacak.

Bir tokenın menkul kıymet yasalarından muaf tutulması için her şeyden önce “tüketim amacıyla” kullanılması gerekiyor. Yani bu tokenın çeşitli “ürünlerin, hizmetlerin” alımında kullanılabilmesi şart.

Menkul kıymet yasalarından muaf tutulacak tokenların bir “yatırım ürünü” olarak tanıtılmaması gerekiyor. Eğer bir token “tüketim amacıyla” kullanılmıyor ve buna rağmen satılıyorsa, bu tokenı alan kişilerin tokenı yeniden satamaması gerekiyor.

Rhone Island’da sunulan yasa tasarısında “Blockchain tokenı” kavramına ilişkin bir tanım da yapılıyor. Bu tanımı şu şekilde aktarabiliriz:

“(2)Kronolojik ilerleyen, uzlaşma odaklı, merkezsiz ve yapısı gereği matematiksel olarak doğrulanabilir olan bir dijital kayıt sisteminde veya veritabanında kaydedilen; (3) Ortada herhangi bir aracı olmayan bireyler arasında aktarılabilen veya alınıp satılabilen tokenlardır.”

Yasama organının Legiscan adlı sitesine baktığımızda görüyoruz ki bu yasa tasarısı, yetkililere sunulduktan sonra Meclis Mali Komitesi’ne aktarıldı. Bu yasa tasarısının mali komite tarafından ne şekilde değerlendirildiği ise henüz bilinmiyor. Rhone Island’ın bu yasa tasarısını onaylaması, tokenların çok daha sık bir şekilde kullanılmasını sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment