Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Sokaklarında Para Savuran Girişimci Tutuklandı

Bundan birkaç ay önce Hong Kong sokaklarında havaya para atan bir Bitcoin milyoneri, kripto para madenciliğinde sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

Yerel kaynaklardan South China Morning Post tarafından yapılan habere göre 25 yaşındaki Wong Ching-kit ve kendisinin 20 yaşındaki meslektaşı, Ticari Suçlar Bürosu tarafından tutuklandılar.

An itibariyle göz altında tutulan bu iki vatandaş, insanları onlara kripto para madenciliği için özel üretilmiş makineler satarak dolandırmakla suçlanıyorlar. Bu madencilik cihazlarının tam olarak nasıl satıldıkları, insanların tam olarak ne şekilde dolandırıldıkları ise henüz bilinmiyoor.

Hong Kong sokaklarında havaya para fırlatan ve kısa süre içerisinde medyanın odağı haline gelen Wong, birkaç ay önce insanlara “Filecoin” adlı bir tokenı kazmak için kullanılan madencilik ekipmanlarını sattığı gerekçesiyle suçlanıyordu. Wong, bu projeye yatırım yapan kişilere üç ay içerisinde para kazanmayı vaat ediyordu.

Yatırımcılar ise bu tokenın herhangi bir alım-satım işleminde kullanılamadığını, Wong’un kendilerini dolandırdığını öne sürdüler.

Demokratik Parti, o dönemde bu dolandırıcılıktan etkilenen kişilere yardım etmeye başladı ve şu ana dek 20’den fazla kişinin konu hakkında şikayetçi olduğunu açıkladı. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre Wong hakkında şikayette bulunan vatandaşların 380 bin dolar değerinde para kaybettikleri düşünülüyor.

Yerel yetkililer, Wong hakkında gelen şikayetlerin ardından kendisi hakkında soruşturma başlattılar. Yetkililer Wong’un para akladığını da iddia ediyorlardı ancak Wong bu iddiaları yalanlıyordu.

Wong, insanlara yalnızca kripto para madenciliği için özel cihazlar sattığını ama yerel yetkililerin kendisine “sanki birini öldürmüş” gibi davrandıklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment