Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Malta’daki AML ve CFT Yasalarının Yetersizliğine Değindi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Malta’daki Finansal Hizmetler Otoritesi’nin (MFSA) hazırladığı para aklama karşıtı ve terörizm finansmanıyla mücadele (AML ve CFT) yasalarının “kritik eksiklikler” barındırdığını, MFSA’nin bu eksiklikleri bir an önce gidermesi gerektiğini açıkladı.

IMF bundan birkaç gün önce Finansal Sistemlerin İstikrarını Değerlendirme Raporu’nu yayınladı ve bu raporda Malta’daki yasal düzenlemelerin kalitesini, yasal sistemlerin güvenilirliği ve ülkenin olası bir ekonomik krize karşı aldığı önlemlerin yeterliliğini ele aldı.

IMF tarafından yapılan açıklamalara göre Malta’nın finansal sistemindeki riskler, ülkenin finansal istikrarını ciddi anlamda tehlikeye atıyor. AML ve CFT yasalarının yerel finans sektörlerini korumak için büyük önem arz ettiklerini belirten IMF, Malta’nın bu yasaları bir an önce yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtiyor.

IMF hazırladığı bu raporda Malta’daki kripto para ve Blockchain sektörlerine ilişkin de bazı açıklamalar yaptı. IMF’ye göre Malta’daki düzenleyicilerin bu sektörleri daha kapsamlı bir şekilde düzenlemeleri, özellikle kripto para işlemlerini daha dikkatli bir şekilde gözetlemeleri gerekiyor.

Malta’daki finansal teknoloji (fintech) şirketlerinin sayısı git gide artış gösteriyor ve ülkedeki bu sektörün büyümesi, yerel düzenleyicilerin daha kapsamlı çalışmalar yapmasını bir zorunluluk haline getiriyor. IMF bu konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Ülkede sayısı git gide artan lisanslı finans kurumlarının denetlenme zorunluluğu ve yerel düzenlemelerin gittikçe daha karmaşık bir hal almaları Malta’daki Finansal Hizmetler Otoritesi’nin karşısına yeni zorluklar çıkarıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment