Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Çevreci Gruplar, Bitcoin Madenciliğinin Kısıtlanması İçin Hükümete Çağrıda Bulundu

ABD’deki birtakım sivil toplum örgütü, Bitcoin (BTC) madenciliğinin çevresel etkilerinin önüne geçmesi için Biden yönetimine çağrıda bulunuyor.

Bazı sivil toplum örgütleri, bugün Beyaz Saray’a gönderdikleri mektupta bitcoin madencilerine yönelik şikayetlerini dile getirerek hükümeti bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Bu örgütlerin şikayeti, bitcoin madencilerinin bulundukları bölgenin çevresini olumsuz yönde etkilediğises kirliliğine ve elektrik fiyatlarında artışa yol açtığı, yenilenebilir enerji kaynaklarını tükettiği yönünde.

Aralarında Enerji Bakanlığının da yer aldığı bazı devlet kurumlarına seslenen örgüt temsilcileri, proof-of-work madencilerinin faaliyetleri ile ilgili daha kapsamlı araştırmalar yapılmasını, madencilerin ne kadar elektrik tükettiğinin ve ne kadar çevresel zarara yol açtığının açıklanmasını istiyor.

Mektupta yer alan taleplerden bir diğeri de madencilerin çevresel etkilerine bir kısıtlama getirilmesi şeklinde.

Bu örgütlerin konu hakkında düzenlediği basın konferansına New York, Batı Virginia, Güney Carolina, Pennsylvania, Georgia ve Kentucky gibi çeşitli bölgelerden temsilciler katıldı.

Mektupta Environmental Working Group ile Greenpeace dahil olmak üzere sekiz örgütün imzası bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!