Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luna Foundation Guard, UST’yi Normale Döndürmek İçin Para Arayışına Girdi

Terra ekosisteminin destekçisi Luna Foundation Guard (LFG), UST’ye destek olabilmek için 1 milyar dolardan fazla para toplamaya çalışıyor olabilir.

Terra ekosisteminin algoritmik stablecoin’i olan UST, kripto para piyasasının dün yaşadığı düşüş sırasında Amerikan doları ile arasındaki denkliği kaybetmiş, 0,61 dolara kadar gerilemişti.

UST gibi stablecoinler, normalde dayanak aldıkları varlığın fiyatını 1:1 olarak yansıtacak şekilde tasarlanır.

The Block’un konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırarak aktardığı habere göre Singapur merkezli LFG, bu denkliğin yeniden sağlanabilmesi için fon arayışına girdi.

LFG’nin sektörün önde gelen yatırım firmalarından ve piyasa yapıcılarından toplamda 1 milyar doları aşkın değerde para toplamaya çalıştığı bildiriliyor. UST’ye bu şekilde destek olacak yatırımcıların, yüzde 50 indirimli fiyattan LUNA token alabileceği aktarılıyor.

LFG, dün bir duyuru yayımlayarak UST’nin denkliğini yeniden sağlayabilmek için OTC firmalarına yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin (BTC) borç vereceğini açıklamıştı. LFG’nin asıl hedefi, bu denkliği muhafaza edebilmek için 10 milyar dolarlık bitcoin toplamaktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!