Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki CFTC Marshall Adaları’ndaki Kripto Para Şirketine Ceza Kesti

ABD‘deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu geçtiğimiz gün yayınladığı duyuruda 1pool adlı şirkete ve onun CEO’suna yüklü miktarda para cezası kestiğini açıkladı.

ABD’de SEC ile birlikte finans piyasalarını düzenlemekten sorumlu olan Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) geçtiğimiz gün özel bir basın duyurusu yayınladı ve yeni bir kripto para şirketine para cezası kestiğini açıkladı.

CFTC tarafından yayınlanan duyuruya göre Marshall Adaları merkezli bir startup olan 1pool ve şirket CEO’su Patrick Brunner, ABD müşterilerine sundukları yasa dışı kripto para hizmetleri dolayısıyla toplamda 990 bin dolar değerinde para cezası ödemek zorundalar.

1pool adlı bu kripto para şirketi, müşterilerine menkul kıymet takası yapma imkanı sunuyor ve bu işlemleri Bitcoin ile destekliyorlar. Şirket ayrıca yine Bitcoin’i kullanarak belli başlı emtialar üzerinden alım satım yapma imkanı sunuyordu ancak tüm bunların aslında yasa dışı hizmetler oldukları ortaya çıktı.

CFTC tarafından yayınlanan duyuruya göre şirket, şu ana dek birbirinden farklı hizmetler sunuyor olmasına rağmen CFTC’ye bir vadeli işlem taciri olarak kayıt yaptırmadı ve sunduğu hizmetleri Para Aklama Karşıtı (AML) yasalar doğrultusunda düzenlemedi.

CFTC tüm bu yasa ihlallerini göz önünde bulundurarak şirkete 175 bin dolarlık para cezası kesti ve şu ana kadar kazandığı 246 bin dolarlık geliri iade etmesini talep etti. Şirket bunun yanı sıra CFTC tarafından 570 bin dolarlık değer biçilen toplam 93 adet Bitcoin’i de iade etmek zorunda kalacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment