Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki FDIC, Beş Kripto Para Şirketine İhtarname Gönderdi

ABD’deki Federal Mevduat Sigorta Kurumu, aralarında FTX.US’in de bulunduğu beş kripto para platformuna ihtarname gönderdi.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun ihtarname gönderdiği isimler arasında FTX.US’e ek olarak Cryptonews.com, Cryptosec.info, SmartAsset.com ve FDICCrypto.com bulunuyor.

FDIC tarafından yapılan açıklamaya göre ihtarnamenin sebebi, bu kurumların “yanlış ve yanıltıcı beyanatlarda” bulunuyor olmasından kaynaklanıyor. FDIC tarafından yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

“Federal Mevduat Sigorta Kanunu doğrultusunda, sigortası olmayan ürünlerin FDIC tarafından sigortalandığı yönünde bir imada bulunmak ya da bu sigortanın kapsamına dair yanlış bilgi vermek yasaktır. Yine bu kanun doğrultusunda, şirketlerin kendi isimleri altında FDIC ismine yer verip, ürünlerinin FDIC sigortası kapsamında olduğu da yasaklanmıştır.”

Federal Mevzuat Sigorta Kurumu’nun FTX.US’e gönderdği ihtarname, özellikle borsanın yöneticisi Brett Harrison tarafından yapılan bir açıklamaya dayanıyor. Harrison, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamasında, FTX’e gönderilen paraların FDIC sigortası kapsamındaki hesaplarda tutulduğunu söylemişti.

Federal Mevzuat Sigorta Kurumu, FTX.US’in kullanıcılara FDIC tarafından sigortalandığı yönünde yaptığı açıklamaları geri çekmesini talep ediyor. FTX.US’in bu talebe uymak için iki haftası bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!