Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Gidişat Bitcoin İçin Neden Olumlu? Analist Beş Yıllık Tahminini Açıkladı

Makro uzmanı Lyn Alden, ABD’nin 35 trilyon doları aşan ulusal borcuna yönelik hızla artan faiz ödemeleri nedeniyle uzun vadede Bitcoin (BTC) konusunda “çok iyimser” olduğunu belirtti. Alden, son bülteninde Bitcoin’in küresel likidite ile yüksek korelasyon gösterdiğini ve bu trendin devam etmesini beklediğini vurguladı.

Alden, “Beş yıllık görünümüm çok iyimser, ancak portföy boyutları ve volatilite göz önünde bulundurulmalı” dedi. Analiste göre, Bitcoin’in uzun vadede değer kazanacağını düşünmesinin bir nedeni, ABD hükümetinin önümüzdeki yıllarda yapısal olarak yüksek bütçe açıklarıyla karşı karşıya kalması.

ABD ekonomisinin gidişatı Bitcoin için olumlu

Kongre Bütçe Ofisi’nden (CBO) alınan verileri alıntılayan Alden, ABD’nin ulusal borcunun önümüzdeki on yıl içinde 55 trilyon dolara yükselebileceğini ifade etti. “Bu, önümüzdeki 10 yıl içinde 20 trilyon dolarlık yeni kamu borcu eklenmesini öngören muhafazakâr bir temel senaryo.”

Alden, büyüyen ulusal borca yapılan faiz ödemelerinin ABD ekonomisini canlandırdığını ve bu durumun BTC için olumlu olduğunu belirtti. “Federal hükümetten özel sektöre dökülen faiz harcamaları, ekonominin bazı kısımlarını canlandırdı çünkü bu, genişleyen bütçe açığının bir parçası.”

Hazine Bakanlığı verilerine göre, ABD hükümeti 2024 mali yılı için borcuna 763 milyar dolar faiz ödüyor ve bu sayı, sosyal güvenliğin ardından en büyük ikinci hükümet harcaması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!