Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kaliforniya Eyaleti’nin Blockchain Tasarısı Onaylandı

ABD‘deki Kaliforniya Eyaleti’nde bundan bir süre önce Blockchain teknolojisiyle ilgili bir tasarı oluşturuldu. Bu tasarı, eyaletin Blockchain teknolojisini araştırmak için özel bir ekip oluşturmasını öneriyordu. Tasarı eyaletin yetkili kuruluşlarına sunuldu ve iki farklı onay sürecini de başarıyla geçti. Artık tasarının yürürlüğe girmesi için gereken tek şey valinin de onay vermesi.

Blockchain teknolojisinin “matematiksel olarak güvenli olan merkezsiz bir veritabanı” olarak tanımlandığı tasarı, Kaliforniya Eyaleti’nde 1 Temmuz 2019’a kadar Blockchain araştırmaları yapacak özel bir ekibin oluşturulmasını öneriyor.

Tasarının onaylanması durumunda belirtilen süre zarfı içerisinde özel bir ekip kurulacak. Bu ekibe Blockchain sektörünün hem içinde olan hem de dışında olan kişiler alınacak. Ekipte ayrıca hukuk alanında uzman olan isimlere, müşteri hakları organizasyonlarının temsilcilerine yer verilecek.

Araştırma ekibinde eyaletin bilişim kurulu başkanına, maliye müdürüne, Senato’dan ve Meclis’ten birer üyeye de yer verilecek.

Tasarıya göre oluşturulacak ekip Blockchain teknolojisinin “Kaliforniya hükümeti veya Kaliforniya merkezli şirketler tarafından hangi alanlarda kullanılabileceğini ve bu teknolojinin ne gibi faydalar ve zararlar sunabileceğini” araştıracak. Eğer tasarı onaylanır ve söz konusu ekip kurulursa, ekipte yer alan kişilerin 1 Temmuz 2020 tarihine kadar Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırmalarını tamamlamış ve yetkililere sunmuş olmaları gerekecek.

Ekibin yetkililere sunacağı raporda Blockchain teknolojisinin yasal tanımında ne gibi değişiklikler yapılabileceğiyle ilgili tavsiyeler de yer alacak. Tasarıda belirtilenlere göre ekip başlıca şu konulara ışık tutacak:

“(1) Blockchain teknolojisinin yerel hükümet veya yerel şirketler tarafından kullanımı (2) Blockchain teknolojisinin yerel hükümet veya yerel şirketler tarafından kullanılması sonucunda doğabilecek riskler (3) Blockchain teknolojisinin yerel hükümet veya yerel şirketler tarafından kullanılması durumunda alınabilecek faydalar (4) Blockchain teknolojisinin yerel hükümet veya yerel şirketler tarafından kullanımının yasal sonuçları […]”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment