Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Otel Zinciri Saldırıya Uğradı, Sızan Bilgiler 8 Bitcoin Karşılığında Satılıyor

Çin‘in en büyük otel zincirlerinden birinin sahibi olan Huazhu Hotels Group, hack saldırısına uğradı ve şirket müşterilerine dair çeşitli kişisel bilgiler interenete sızdırıldı. Şangay polisi konuyla ilgili soruşturmalarını sürdürüyor ancak şu ana dek 130 milyon müşterinin kişisel bilgisinin sızmış olabileceği düşünülüyor.

10 farklı otel markasını, 382 farklı şehirde 3 bin 800’den fazla oteli bünyesinde barındıran Huazhu Group, bir saldırıya uğradı ve şirket müşterilerinin bilgileri dark webe sızdırıldı.

Yerel haber kaynaklarına göre sızdırılan bilgilerde 240 milyon dizi veri bulunuyor ve bu verilerin her biri bir telefon numarasını, e-posta adresini, banka hesabını veya otel rezervasyon tarihini barındırıyor. Dark webe sızan bu bilgileri belli bir meblağ karşılığında satın almak da mümkün: 8 Bitcoin.

Huazhu yetkililerinden biri yerel yetkililerin soruşturmayla ilgili bazı önemli bilgileri gün yüzüne çıkardıklarını söyledi ancak bunların ne olduklarına dair detaylı bir bilgi vermedi.

Yerel medyaya göre Huazhu Group, hack saldırısını bu ayın başlarında yaşamış olabilir. Ancak bununla da ilgili kesin bir bilgi henüz yok.

Şangay’da yaşayan bir melek yatırımcı olan Yin Ran, konuyla ilgili yaptığı yorumlarda bu gibi hack saldırılarının ülkede iyice yaygın hale geldiğini ve bu durumun Çin’in “dijital dönüşüm sürecini olumsuz yönde etkileyebileceğini” belirtti.

Çin geçtiğimi yılın sonlarına doğru kripto para borsalarını kapatma ve ICO’ları yasaklama kararı aldı. Ülkedeki yetkililer kripto para sektörüne karşı geçtiğimiz yıl başlattıkları bu mücadeleyi yakın zamanlarda iyice hızlandırmaya başladılar. Çin’in kripto para sektörüne karşı girdiği bu mücadele daha ne kadar devam edecek bilmiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment