Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OECD 4-5 Eylül Tarihleri Arasında Blockchain Konferansı Düzenleyecek

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), önümüzdeki ay Blockchain teknolojisiyle ilgili uluslararası bir toplantı düzenlemeyi planlıyor.

OECD’nin düzenleyeceği toplantıda Blockchain’in teknolojisinin özellikle kamu alanında nasıl kullanılabileceği hakkında konuşulacak. Toplantıya OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, Sırbistan, Bermuda gibi ülkelerin başbakanları, Slovenya Devlet Sekreteri gibi isimlerin katılması bekleniyor. Toplantı 4-5 Eylül’de Paris’te gerçekleşiyor olacak ve canlı olarak izlenebilecek. Toplantıda saydığımız isimlerin haricinde “kamu ve özel sektörden 400’ten fazla yetkili” katılacak.

Toplantıda Blockchain’in kamu hizmetleri için kullanılmasının yanı sıra bu teknolojinin küresel ekonomi, gizlilik ve siber güvenlik gibi alanları nasıl etkileyebileceği konuşulacak. OECD, toplantının duyurusunu yapmak için yayınladığı yazıda şöyle bir açıklamaya yer verdi:

“Blockchain’in birbirinden farklı sektörleri değiştirme potansiyeli var. Bu teknolojiyi potansiyeline ulaştırmak ise konuyla ilgili yetkin politikalar hazırlamak gerekiyor. Hükümetler ve uluslararası topluluklar, Blockchain teknolojisinin kullanımıyla ilgili politikalar oluşturma konusunda büyük rol oynayacaklar.”

OECD’nin yayınladığı metinde Blockchain teknolojisinin “vergi kaçakçılığıyla, yasa ihlalleriyle mücadele etmek; merkezi bir kripto para ile finansal sistemi desteklemek; arazi kaydı gibi dijital kayıtlar yapmak; vatandaşlara oy kullanma sürecinde yardımcı olmak; kamu hizmetlerinin verimliliğini arttırmak için kullanılabileceği” belirtiliyor.

OECD’deki Finansal ve Girişim Rekabet Komitesi Direktörlüğü, bu yazın başlarında “Blockchain Teknolojisi ve Rekabet Politikası” adlı bir araştırma yazısı yayınladı. Direktörlüğün yayınladığı bu yazıda Blockchain teknolojisinin hem hükümetler tarafından hem de özel sektördeki şirketler tarafından kullanılabileceği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment