Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Bünyesindeki Bakanlar Kripto Paralar Hakkında Toplantı Düzenleyecekler

Avrupa Birliği’ne ülkelerin maliye ve ekonomik ilişki alanlarındaki bakanları, dijital paralarla ilgili bir toplantı düzenleyecekler. AB ülkelerinden çeşitli bakanların katılacağı bu toplantıda dijital paraların ne gibi alanlarda zorluk çıkardıkları ve bu alanların nasıl düzenlenebileceği konuşulacak.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre toplantıya katılacak olan bakanlar kripto paraların vergi kaçırmak, terörizm finansmanı yapmak ve para aklamak gibi amaçlarla kullanılıyor olmaları hakkında konuşacaklar.

Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasa Otoritesi (ESMA) bundan bir süre önce bir uyarı metni yayınlayarak insanları ICO’lar hakkında uyardı. ESMA yayınladığı metinde özellikle yasal belirsizliklerden ve bu belirsizliklerin insanları nasıl etkileyebileceğinden bahsetti. ESMA, yasal olarak düzenlenmemiş olan borsaların kullanıcılara herhangi bir yasal güvence sunamayacağını vurguladı.

Avrupa Birliği’ndeki çeşitli yetkililer ICO piyasasıyla ilgili türlü uyarılarda bulundular ancak Bloomberg’ün haberine göre yetkililer ICO’ların artık “sermaye toplamak için etkili ve verimli bir yol olduğunu” düşünüyorlar.

AB, 9 Temmuz’da Beşinci Para Aklama Karşıtı Yönerge’yi yayınladı ve bu alandaki bazı prosedürleri güncelledi. Yayınlanan bu yönergeyle birlikte AB içerisindeki yetkililerin dijital paraları tam olarak hangi sınırlar içerisinde düzenleyebilecekleri belirlenmiş oldu. Yeni yönergede özellikle şeffaflık alanında bazı geliştirmeler yapıldı ve “ön-ödemeli kartlarla yapılan anonim ödemeler” ile “borsalarda yapılan dijital para işlemleri” üstünde duruldu.

Avrupa Birliği içerisindeki Fransa ve Almanya gibi büyük ülkeler dijital paralarla ilgili çeşitli adımlar atmaya başladılar. Avrupa’daki ülkelerin bu sektöre karşı takındıkları tavır zaman içerisinde nasıl değişecek, göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment