Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Kurucularından Lubin, Tether İle İlgili Olumsuz İddialara İnanmıyor

Ethereum‘un kurucularından olan Joseph Lubin, Yahoo‘ya verdiği röportajda Tether’ın kripto para piyasasını manipüle ettiğine dair ortaya atılan iddialara “şüpheci yaklaştığını” söyledi.

Ürettiği her bir tokenı ABD Doları ile destekleyen ve 2014 yılında kurulan Tether, kripto para piyasasının en ilginç tartışma konularından biri haline geldi.

Tether’ın kripto para piyasasındaki rolüne dair uzun süredir devam eden tartışmalar var. Bazı kişilere göre Tether, kripto para piyasasını çeşitli yollarla manipüle ediyor. Teksas Üniversitesi Haziran ayında bu konuyla ilgili bir araştırma yaptıktan sonra Tether ile ilgili bu manipülasyon iddiaları iyice güç kazandı. Hatta Bitcoin’in Aralık ayında 20,000$ sınırına kadar ulaşmasını sağlayan başlıca şeyin Tether olduğu dahi söyleniyor. Teksas Üniversitesi’nin yayınladığı yazıda “Tether alımlarıyla piyasadaki düşüşlerin aynı zaman denk geldiği” ve Bitcoin fiyatında bu düşüşlerden sonra “kayda değer artışlar görüldüğü” belirtiliyor.

Ethereum’un kurucularından olan Lubin ise bu iddialara biraz şüpheci yaklaştığını söyledi. Kripto para topluluğunda Tether’ın aslında ürettiği tokenları ABD Doları ile desteklemediğini düşünen kişiler de var ancak Lubin bu kişilerden biri değil. Yahoo’ya konuşan Lubin, bu konu hakkında sektörden “birkaç kişiyle görüştüklerini ve USDT’lerin gerçekten de ABD Doları ile desteklendiğine inandıklarını” söyledi. Lubin:

“Eğer piyasada bir manipülasyon varsa bu manipülasyonların Tether ile doğrudan bir ilişkileri var mı yok mu bilemiyorum.”

Freeh Sporking & Sullivan LLP adlı bir hukuk firması Haziran ayında Tether’ın banka hesaplarına ilişkin bir denetim yaptı ve Tether’ın ürettiği her bir USDT’nin, bire bir oranda dolar ile desteklendiğini açıkladı. Ancak firma yaptığı denetim sonrasında bir “muhasebe firması olmadığını” da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment