Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Yahoo Finance Üzerinden Bitcoin, Ethereum ve Litecoin Alım-Satımı Yapılabiliyor

Finans alanının en önde gelen platformlarından olan Yahoo Finance Bitcoin’i (BTC), Ethereum’u (ETH) ve Litecoin’i (LTC) platformuna ekledi.

Yahoo‘nun attığı bu yenilikçi adım sayesinde kullanıcılar artık Yahoo Finance üzerinden bu üç kripto parayı da satın alabilecek ve/veya satabilecekler. Yahoo Finance platformunda Bitcoin Cash, Ethereum Classic ve EOS gibi kripto paralara da yer veriyor ancak kullanıcıların bu koinleri alıp-satmak gibi bir seçenekleri yok.

BTC, ETH ve LTC gibi kripto paraların artık Yahoo Finance üzerinden de alınıp-satılabilecek olması, kripto para sektöründeki birçok kişiyi epey memnun etti. Morgan Creek Capital’ın kurucusu olan ve kripto para sektörüne verdiği destekle tanınan Anthony Pompliano, Yahoo Finance ile ilgili bu gelişme hakkında şu yorumu yaptı:

“Artık Yahoo Finance üzerinden Bitcoin, Ethereum ve Litecoin alıp satabileceksiniz. VİRÜS YAYILIYOR.”

Bitcoin bundan yaklaşık iki gün önce 7 bin dolar sınırını görmeyi başardı. Bitcoin, Coinmarketcap verilerine göre son 24 saat içerisinde çok küçük çaplı bir düşüş yaşamış olsa da 7 bin dolar seviyesinin üstünde kalmayı başardı.

Ethereum ise geçtiğimiz 24 saat içerisinde %1,64 oranında düşüş yaşayarak 291$ düzeyine çekilmiş durumda. Ethereum geçtiğimiz haftalarda 270-280$ aralığında geziniyordu ancak birkaç gün önce bu seviyenin üstüne çıkmayı başarmıştı.

Yahoo’nun Japonya şubesi, bu yılın Mart ayında kripto para sektörüyle ilgili bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruya göre Yahoo’nun Japonya şubesi, “Nisan 2019’da veya daha sonrasında” bir kripto para borsası oluşturmayı planlıyor. Yahoo Japonya, BitARG adlı borsanın yüzde 40’lık hissesini satın almayı ve BitARG’ı sektöre giriş için basamak olarak kullanmayı düşünüyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment