Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Borsaları Kendi Kendilerini Düzenleyecekler

Kripto para borsalarından Gemini, ABD’deki kripto para piyasasının gelişimini sağlamak adına kendi kendini düzenleyen bir organizasyon kurmak istiyor ve bu isteği doğrultusunda özel bir ekip hazırladı.

Bugün duyurusu yapılan Dijital Emtia Birliği (VCA) adlı organizasyon merkezi ABD’de bulunan dört farklı kripto para borsasından oluşacak: Gemini, Bitstamp, Bittrex ve bitFlyer ABD.

Bu dört şirketin temsilcileri Eylül ayında bir araya gelerek ve kendi kendini düzenleyen bir organizasyon kurma konusunu görüşecekler. Eylül ayında yapılacak toplantıda organizasyonu yönetecek isim de belirlenecek. Gemini’nin risk yönetim sorumlusu Yusuf Hussain, şöyle bir açıklama yaptı:

“Bu, dijital para piyasalarını denetlemek için atılan ilk adım olacak.”

“Kendi kendini düzenlemenin faydalı olacağına inanıyoruz ve bu Avrupa’da bu alanda yapılan gelişmeleri uzun süredir takip ediyoruz. ABD’de de Avrupa’dakine benzer bir yol çizmek istiyoruz. Yasalara uymayan veya uyamayan şirketler, müşterileri riske atıyorlar.”

VCA’nın üye listesine bakıldığında eksik olan büyük bir isim var: Coinbase. Bernstein gibi piyasa araştırma firmalarına göre Coinbase şu anda ABD’deki kripto para ticaretinin yarısını temsil ediyor. San Francisco merkezli borsalardan olan Coinbase, VCA ekibinde yer almamasıyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

Winklevoss kardeşlerin yönettiği Gemini, bundan bir süre önce Bitcoin ETF’si kurmak için SEC’e başvuruda bulundu ancak SEC bu başvuruyu reddetti. Gemini’nin şimdi dahil olduğu VCA, ABD’deki yetkililere kripto para borsalarının ETF yönetebilecek kadar gelişmiş olduklarını gösterebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment