Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’deki Kripto Para Borsası Orta Doğu Ülkeleriyle İşbirliği Yapıyor

Suudi Arabistan’daki yetkililer bundan birkaç gün önce kripto para alım-satımının illegal olduğunu hatırlatan bir bildiri yayınladılar. Orta Doğu’nun ve Kuzey Afrika’nın en büyük kripto para borsalarından olan Bitoasis, yetkililerden gelen bu açıklama sonrasında bazı adımlar atmaya başladı. Bitoasis Orta Doğu genelindeki yasal düzenleyicilerle iletişim kurup, kripto para düzenlemeleri hakkında bazı iyileştirmeler yaptırmaya çalışacak.

Bitoasis’ten Yasal Adım

Dubai merkezli kripto para borsası Bitoasis “Suudi Arabistan’daki yasak sonrası yasal düzenlemeleri geliştirmek” için Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile birlikte çalıştığını duyurdu. Bitoasis’in sitesine göre borsa şu anda Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Oman ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde faal halde.

Bahreyn, Kuveyt, Oman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin üye olduğu Körfez İşbirliği Konseyi ile birlikte çalışan Bitoasis’in CEO’su Ola Doudin, konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

“Sektörün öncüsü olarak gerekli yasları geliştirmek ve hazırlamak adına KİK genelindeki piyasaların düzenleyicileriyle birlikte çalışıyoruz. Düzenlemelere kesinlikle ihtiyaç var. Büyümek, sektörü resmileştirmek, müşterilerin güvenliğini sağlamak için düzenleme yapmak gerekiyor.”

Kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin “paranın gelecekteki halini” oluşturacaklarını söyleyen Bitoasis CEO’su, bu sektörün hala “ilk aşamalarda olduğunu ve dünya genelinde sektörle alakalı düzenlemelerin tartışıldığını” belirtti ve şöyle ekledi:

“Bulunduğumuz bölge bir bütün olarak ilerici ve daha verimli, rekabetçi, akıllı ekonomiler oluşturmayı sağlayacak yeni teknolojileri benimseme konusunda gayet hızlı. Bu alandaki yasal düzenlemeler, günümüz dünyasının bir parçası haline gelmiş dijital varlıkların tanınmalarını sağlayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment