Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalı Vatandaşlar Faturalarını Kripto Para ile Ödeyebilecekler

Avustralya‘da kamu hizmeti veya genel olarak servis sağlayan şirketler, vatandaşlara kripto para ile fatura ödeme imkanı sunmuyorlar. Ancak iki fintech şirketi arasında kurulan yeni bir ortaklık sayesinde faturaları kripto para ile ödemek artık mümkün olacak.

Avustralyalı vatandaşlar kripto para borsalarından Cointree ve otomatik fatura platformu Gobbill arasında kurulan ortaklık sayesinde faturalarını kripto para kullanarak ödeyebilecekler. Bu ortaklık doğrultusunda otomatik fatura platformu olan Gobbill bir aracı işlevi görüyor olacak ve kullanıcılardan aldığı parayı, kullanıcıların faturalarını ödemek için kullanacak.

Her iki platformu da kullanan kişiler, Cointree’nin cüzdanında tuttukları kripto paraları fatura ödemek için kullanabilecekler. Cointree şu anda aralarında Bitcoin, Ethereum, XRP, NEO ve Litecoin gibi koinlerin de bulunduğu 40 farklı kripto parayı destekliyor.

Evler ve Küçük İş Yerleri İçin

İki şirket arasında kurulan bu ortaklık başlıca evleri ve küçük iş yerlerini kapsıyor olacak. Gobbill’in CEO’su Shendon Ewans’a göre faturaları kripto para ile ödemek isteyen bir hayli insan var.

Cointree bu hizmeti aslında daha önceden de sunuyordu ancak kurulan bu ortaklık sayesinde faturaları kripto para kullanarak ödeyen vatandaşların sayısında bir artış yaşanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment