Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitconnect’in Hindistan Sorumlusu Yetkililerce Tutuklandı

Bitconnect‘in Hindistan’daki yöneticisi olduğu iddia edilen Divyesh Darji bu hafta Delhi’deki havalimanında tutuklandı. Darji ve diğerlerinin Hindistan’daki yatırımcılardan milyonlarca dolar değerinde para çaldıkları düşünülüyor.

Bitconnect Hindistan’a Darbe

Bitconnect’in davası uzun süredir devam ediyor ve davanın etkileri hala sürüyor. Bu hafta şirketin Hindistan’daki başı olduğu iddia edilen Divyesh Darji isimli şahıs milyonlarca dolar değerinde para çaldığı gerekçesiyle tutuklandı.

Hindistan’da Bitconnect’e yatırım yapan çok fazla insan vardı. Bunun başlıca sebebi aslında Hindistan’da yaşanan siyasi olaylardı. Hindistan hükümeti 2016 yılının sonlarına doğru Mahatma Gandhi serisiyle üretilen tüm 500’lük ve 1000’lik banknotları değersiz kılma kararı aldı. Kendi ülkemize uyarlamak gerekirse bu durumu 50₺ ve 100₺ değerindeki banknotların yasaklanması gibi düşünebiliriz.

Hükümet, ülkede gittikçe büyüyen kara borsayla mücadele etmek için böyle bir adım attı ancak bu yasaklama sürecinin pek sağlıklı geçtiğini söyleyemeyiz. Ülkedeki nakit sıkıntısı baş göstermeye başladı ve çoğu kişi ekonomik açıdan zor dönemler yaşadı.

İnsanlar ülkede böylesi zor dönemler yaşanırken gözlerini Bitconnect gibi projelerin üstüne çevirdiler. Hükümetin parasına duydukları güveni iyice kaybeden Hindistanlı yatırımcılar Bitcoin’i yakından takip etmeye başladılar ve kripto para piyasasını araştırdıklarında karşılarına Bitconnect gibi yüksek vaatlerde bulunan bir proje çıktı. Daha sonra olanlar ise malum. Her şey bir yalan çıktı ve Bitconnect’e bağlı olan isimlerin büyük bir kısmı tutuklandı. Bitconnect’in Hindistan ayağındaki yetkililerin büyük çoğunluğu kefalet ödeyerek ülkeden ayrıldı.

Ceza Soruşturma Departmanı’ndan P G Narwade, konu hakkında yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

“Darji Dubai’de yaşıyordu. Kendisi hakkında bir uyarı bildirisi yayınlandı. Göçmen Departmanı, bize Darji’nin Dubai’den Ahmedabad’a doğru yola çıktığına dair bilgi verdi ve kendisi yolculuktan sonra tutuklandı. 2016 yılında kurulan şirket 2017 yılında Bitconnect koin’i üretti. Bu ılın Ocak ayına kadar faal kaldı.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment