Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Perakende Devlerinden JD.com Blockchain Platformu Oluşturdu

Çin’in en büyük e-ticaret devlerinden olan JD.com, kullanıcılara daha fazla şeffaflık, verimlilik ve güvenlik sunabilmek adına açık bir Blockchain platformu oluşturdu.

JD’nin oluşturduğu bu yeni Blockchain platformu kullanıcılara hem özel hem de halka açık bulutlar üzerinden akıllı sözleşme geliştirme imkanı da tanıyor.

Yeni platform sayesinde JD ile çalışan şirketler ürün hareketlerini, mülk değerlendirmelerini, dijital telif haklarını çok daha iyi bir şekilde takip edebilecekler.

Çeşitli Avantajlar

Bu açık Blockchain platformu özellikle kendi Blockchain platformunu geliştiremeyen şirketler için epey faydalı olacak. JD.com’un platformunu kullanan ilk şirket China Pacific Insurance Company (CPIC) oldu. CPIC her bir fatura belgesine özel bir Blockchain kimliği atıyor ki bu da sürecin çok daha verimli bir şekilde ilerlemesini sağlıyor.

JD.com’un big data ve akıllı tedarik zinciri gibi birimlerinden sorumlu olan Jian Pei, platformun aslında şirketin kendi operasyonları için geliştirildiğini söyledi ancak diğer şirketler de platformdan faydalanabilecekler.

JD.com geçtiğimiz yıl da bir Blockchain platformu oluşturmuştu. O zamanlar oluşturulan platformun amacı müşterilere ürün ve gıda gelişim sürecini takip etme imkanı sağlamaktı. Oluşturulan bu platform stoktaki 400 farklı markaya ait 11 bin birim ürünün takibini sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment