Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Borsaları Yaptırımlar Yüzünden İran’a Hizmet Vermeyi Bıraktılar

ABD merkezli birkaç kripto para borsası, İran’a hizmet sunmayı bıraktı. Kripto para borsalarının aldıkları bu kararın arkasında ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar olabilir.

İran’daki Blockchain Topluluğu’nun yöneticisi olan Sepehr Mohammadi, yerel medyaya yaptığı açıklamalarda Binance ve Bittrex gibi bazı kripto para borsalarının, İran’daki vatandaşlara hizmet vermeyi bıraktığını söyledi.

ABD’nin Yaptırımlar

İran, ülkedeki petrolü yalnızca sekiz farklı ülkeye veriyor ve diğer ülkelerle anlaşma yapmayı reddediyor. Bazı uzmanlar İran’ın bu tavrını ABD’nin uyguladığı yaptırımlara bağlıyorlar. Ancak ABD-İran ilişkileri epey karmaşık bir hal aldı. Çünkü ABD yaptırım uygulamaya başladığı zaman İran radikal bir karar alıyor, İran ne zaman radikal bir karar alsa da ABD yaptırım uyguluyor.

ABD bu yılın Mayıs ayında İran’ın para birimine ve bazı yerel sektörlerine karşı çeşitli yaptırımlar uygulamaya başladı. Ancak ABD Başkanı Trump, bu yaptırımların yeterli olmadığını düşünerek geçtiğimiz günlerde daha farklı yaptırımlara onay verdi.

İran’daki IBENA adlı haber ajansına konuşan Mohammadi, bu yaptırımlar yüzünden ABD merkezli bazı kripto para borsalarının İran’daki vatandaşlara hizmet vermeyi bıraktığını açıkladı. Mohammadi’nin açıklamalarına göre bu borsalar hizmet vermeyi bırakmış olsalar da İran’daki vatandaşlara ait paraları bloklamadılar.

Devlet Destekli Dijital Para

ABD’nin yaptırımları, İran’daki yetkileri çeşitli alternatifler aramaya itti. Bu alternatiflerden biri de devlet destekli bir dijital para projesi.

Bundan kısa bir süre önce paylaştığımız haberde İran’daki Tuğgeneral Gholamreza Jalali’nin olası bir dijital para projesi hakkındaki yorumlarını paylaştık. Kendisi, kripto paraların özellikle uluslararası ticaret anlaşmalarında kullanışlı olabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment