Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Substratum Ekibi Yazdıkları Kodlarla Övünürken, Kullanıcılar Bir Akıllı Kontrat Hatası Keşfetti

Substratum projesi iki ay önce yaşadığı ciddi yükseliş sonrası Kasım ayında yeniden gündeme geldi ancak sebep bu sefer aynı değil. Substratum geliştirici ekibinden birisi, yazdıkları iki milyondan fazla kod ile övündüğü bir tweetten sonra, Reddit kullanıcılarının hışmına uğradı.

Substratum temel olarak merkeziyetsiz bir ağ kurup kullanılmayan işlemci kapasitesini işe yarar bir şekilde kullanmayı amaçlayan ve bunu optimize eden bir proje. Temel olarak Golem, Siacoin ve Maidsafe gibi projelerle de benzerliği buluunuyor.

Substratum ekosistemi işin özünde token yakma akıllı kontratına dayalı bir platform ki görünüşe göre sistemde bulunan bir açık bazı geliştiricilerin yakılan tokenleri tekrar sirkülasyona sokabilmelerine olanak sağlıyor.

Reddit kullanıcısı renzyfrenzy, açtığı bir gönderide Substratum ekibini token üretmekten ve ”yakılan” tokenleri bir exit scam yoluyla satmaktan alı koyan hiçbir şey olmadığını belirtti. Ağın akıllı kontratının Oyster Protocol’e benzer bir şekilde kötüye kullanılabileceğini ifade eden kullanıcı, Substratum geliştiricisini adeta övündüğüne pişman etti.

Oyster Protocol isimli platformda yaşanan olay ise, kurucu ve önde gelen geliştiricilerinin ellerindeki bütün tokenleri satıp bir anda ortadan kaybolması ile gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment