Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Davasında Bir İlk: Emsal Teşkil Edebilir

ABD’de Hydrogen Technology’nin iki eski yöneticisi, şirkete ait kripto paranın fiyatını manipüle ettikleri için hüküm giydi.

ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre Hydrogen’in eski CEO’su Michael Kane üç yıl dokuz ay; iş birlikçisi Shane Hampton ise iki yıl on bir ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kripto para fiyatını manipüle ettiler

Bakanlık’ın açıklamasına göre Hydrogen Technology yöneticileri, şirkete ait Hydro adlı kripto paranın fiyatını manipüle etmesi için Moonwalkers Trading Ltd. adlı bir şirket ile anlaştı. Şirket, bunun için bir kripto para borsasını kullandı.

Anlaşan taraflar, yaklaşık 7 milyon dolar değerinde wash trading, bir bot aracılığıyla da 300 milyon doların üstünde spoot işlemi yaptı.

ABD’de emsal karar olabilir

Adalet Bakanlığı, “Hampton’ın davası, bir kripto paranın menkul kıymet olduğu kararının alındığı ilk jüri duruşması oldu” dedi.

Jüri, davalıların HYDRO ile yaptığı işlemlerin yatırım sözleşmesi olduğunu ve bu nedenle menkul kıymet yasalarına tabi tutulması gerektiğini oy birliği ile kabul etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2018-2019 tarihlerinde piyasa manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle Hydrogen ile Kane aleyhinde Eylül 2022’de dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!