Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Resmi Stablecoin Raporunun Bugün Açıklanması Bekleniyor

ABD’deki Finansal Piyasalar Çalışma Grubu (PWG) tarafından stablecoin piyasası hakkında hazırlanan raporun, aylar süren çalışmanın ardından bugün açıklanması bekleniyor.

Finansal Piyasalar Çalışma Grubunun raporunda stablecoinlerin ödeme işlemlerinde sunabileceği faydalara ve tüketiciler, piyasalar ve finansal sistem bakımından barındırdığı risklere yer verilecek.

Yaklaşık 140 milyar dolarlık stablecoin piyasası hakkında yazdan beri araştırma yapan PWG; Hazine Bakanlığı, Fed, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonundan oluşuyor.

Hazine Bakanı Janet Yellen, temmuz ayında yaptığı açıklamalarda hükümetin hızlıca hareket ederek stablecoinleri düzenleyecek bir çerçeve hazırlaması gerektiğini söylemişti.

Hazine Bakanlığından bazı yetkililerin, aradan geçen süreç içerisinde stablecoin regülasyonları hakkında fikir alışverişinde bulunmak için özel sektörden bazı temsilcilerle bir araya geldiği bildirildi.

Reuters ve Politico tarafından aktarılanlara göre bugün yayımlanması beklenen rapor, stablecoinlerin ABD’deki mevcut yasal zemin üstünde nasıl konumlandığı, ne şekilde regüle edilebileceği ve hangi kurumun denetiminde olacağı konularında yol gösterici olabilir.

Bakanlık müsteşarı Nellie Liang, geçen ay katıldığı bir etkinlikte Finansal Piyasalar Çalışma Grubunun araştırmalarının tüketicilerin ve finans sisteminin istikrarının korunmasına ve mali suçların önlenmesiyle ödeme sisteminin bütünlüğünün korunmasına yönelik regülasyonlara odaklandığını söylemişti.

Bloomberg’in ekimin sonunda konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırarak aktardığı habere göre PWG’nin raporunda stablecoinlerin mevduat hesaplarına benzer şekilde regüle edilmesi tavsiye edilecek.

Yetkililer konu hakkında bir teyit açıklaması yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!