Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki SEC, Resmi Kayıt Yaptırmayıp Token Satışı Düzenleyen İki Şirketi Cezalandırdı

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), token satışı hakkında SEC’yi bilgilendirmeyen iki şirketi cezaya çarptırdı.

SEC, bugün yayınladığı bir basın duyurusunda CarrierQE Inc. ve Paragon Coin Inc. adlı iki şirketi cezaya çarptırdığını açıkladı.

SEC, geçtiğimiz yılın yaz döneminde ICO aracılığıyla satışa çıkarılan bazı tokenların menkul kıymet olarak değerlendirilebileceğini duyurdu. SEC’nin bugün yayınladığı basın duyurusuna göre bu iki şirket, SEC’nin bu uyarısına rağmen düzenledikleri ICO’lar hakkında bir bilgilendirme yapmadılar.

SEC’nin aldığı karara göre bu iki şirket, “yatırımcılara geri ödeme yapacak, tokenlarını menkul kıymet olarak sınıflandıracak, SEC’ye dönemlik raporlar sunacak ve şirket başına 250 bin dolar değerinde para cezası ödeyecekler.”

SEC’nin yayınladığı basın duyurusuna göre bu iki şirket tarafından ayrı olarak üretilen tokenlar, yasal olarak menkul kıymet sınıfına giriyorlar. Dolayısıyla yasal olarak menkul kıymet üreten bu iki şirketin SEC’ye kayıt yaptırması gerekiyordu.

Boston merkezli bir startup olan Airfox, tokenlaştırılmış bir veri sistemi oluşturabilmek için yaklaşık 15 milyon dolar değerinde yatırım topladı. ParagonCoin ise Blockchain tabanlı yeni bir platform geliştirebilmek için 12 milyon dolar civarında yatırım aldı.

SEC’deki Yaptırım Departmanı’nın yöneticilerinden olan Stephanie Avakian, bu konu hakkında bir açıklama yaparak alınan bu kararın bir ibret niteliği taşıması gerektiğini söyledi. Avakian’ın konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Alınan bu karar, bu iki şirketin yaptığına benzer şeyler yapmayı düşünen şirketlere ders olsun. Dijital para sektöründe federal menkul kıymet yasalarını ihlal eden şirketleri gözetlemeye devam ediyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment