Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ron Paul’dan Twitter Anketi: İnsanlar Bitcoin’e Yatırım Yapmayı Tercih Ediyorlar

Ron Paul tarafından yapılan bireysel bir ankete göre çoğu insan altın, itibari para gibi şeylere yatırım yapmaktansa Bitcoin’e yatırım yapmayı tercih ediyor.

En İyi Yatırım Bitcoin

ABD‘nin eski kanun yapıcılarından olan ve kripto paralara verdiği destekle tanınan Ron Paul, Twitter üzerinden bir yatırım anketi düzenleyerek yaklaşık 60 bin kişinin fikrini aldı. Ankete katılan kişilerin neredeyse yarısı, Bitcoin’e yatırım yapmayı tercih ediyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan anketler her ne kadar yüz yüze yapılan anketler kadar doğru sonuçlar vermeseler de çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edebiliyorlar.

Ron Paul, sosyal medyayı kullanarak insanların Bitcoin yatırımı hakkındaki görüşlerini öğrenmek istedi ve bu doğrultuda bir yatırım anketi düzenledi. Paul, insanlara hangi varlığa on yıllık bir yatırım yapmayı tercih edeceklerini sordu. Kendisinin anket sorusu şu şekilde:

“Zengin biri size 10 bin dolar veriyor. Bu parayı nasıl alacağınıza siz karar veriyorsunuz. Ama şöyle bir durum var: Size gelen bu parayı on yıl boyunca hiç dokunmadan tutmanız gerekiyor. Parayı ne şekilde alırdınız?”

Ron Paul, insanlara bu soruya yanıt verebilmeleri için dört farklı seçenek sunuyor. Kendisinin sunduğu seçenekler şöyle: Merkez Bankası banknotu, altın, Bitcoin, 10 yıllık ABD devlet tahvili.

Paul’un yaptığı anketin sonuçlarına göre kullanıcıların yüzde 2’si banknotu, yüzde 39’u altını, yüzde 49’u Bitcoin’i, yüzde 10’u ise devlet tahvilini tercih ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment