Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Ara Dönem Seçimlerinde Blockchain Kullanıldı, Sonuç Başarılı

ABD Batı Virginia Dışişleri Bakanı Mac Warner, geçtiğimiz günlerde resmi bir duyuru yaparak Blockchain teknolojisiyle hazırlanan oylama sürecinin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Warner, Blockchain teknolojisi sayesinde bu yılın ara dönem seçimlerinde uzaktan oy kullanılabildiğini açıkladı. Warner’ın açıklamalarına göre farklı ülkelerde hizmet veren 144 askeri personel, bu teknoloji sayesinde görev yerlerinden oy kullanabildiler. Warner’ın konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Üniformalı personellerin ve denizaşırı vatandaşlar Blockchain teknolojisiyle oy kullanabildikleri bu proje sayesinde ülke genelinde bir ilke imza atıldı.”

Oylama sürecinde Voatz adlı bir Blockchain platformunda faydalanan Batı Virginia Eyaleti, bu platformu ilk olarak Nisan ayında gerçekleşen ön seçim sürecinde test etti. Blockchain tabanlı oy pusulalarından başlangıçta yalnızca kısıtlı sayıda vatandaş faydalanabiliyor.

Denizaşırı ülkelerde hizmet veren askeri personeller, ara seçimlerde genellikle oy kullanmıyorlar. Batı Virginia yetkilileri katılımı arttırabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya karar verdi. Voatz adlı platformu yöneten Symantec’in verilerine göre 2016 yılında denizaşırı ülkelerde hizmet veren 2 milyon personelin yalnızca 368 bin kadarına oy pusulası ulaştı.

Warner bu projenin başarıyla tamamlandığı belirtti ancak Warner’ın özel kalemi olan Michael Queen, bu projenin yalnızca askeri personeli kapsadığını ve diğer vatandaşlar için test edilmeyeceğini vurguladı. Warner’ın sözcülüğünü yapan Queen, şu açıklamayı yaptı:

“Dışişleri Bakanı Warner bu projenin ana akım oylama süreçlerinde kullanılabileceğini hiçbir zaman savunmamıştır ve hiçbir zaman da savunmayacaktır.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment