Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Estonya’daki Kripto Para Sektörü Büyüyor: 900’den Fazla Lisans Verildi

Estonya‘da resmi bir lisans almayı başaran kripto para şirketlerinin sayısı git gide artıyor. Bu Baltık ülkesindeki yetkililer, bir yıldan kısa süre içerisinde toplamda 900’den fazla kripto para şirketine lisans verdiler.

Estonya’daki yetkililer kripto para sektörüne yönelik oldukça ılımlı adımlar atıyorlar.

Estonya’da Kripto Para

Kripto para sektörüne yönelik oldukça olumlu adımlar atan AB üyesi Estonya, günümüzde kripto para şirketleri için iki farklı lisans sunuyor. Şu ana kadar dijital varlık borsası olarak faaliyet gösteren şirketlere yaklaşık 500 adet lisans verildi. Bunun yanı sıra kripto para cüzdanı olarak hizmet veren şirketler için de 400 civarında lisans hazırlandı.

Estonya Finansal İstihbarat Birimi (FIU), kendisine yapılan lisans başvurularını en geç otuz gün içerisinde yanıtlamak zorunda. Ancak bazı kaynaklara göre FIU yapılan başvuruları bir, iki hafta içerisinde yanıtlıyor.

Estonya’da lisans almak isteyen bir kripto para şirketinin ilk olarak müşterini tanı (KYC) ve para aklama karşıtı (AML) politikalarına uyum sağlaması gerekiyor. Estonya Avrupa Birliği’nin üyelerinden olduğu için burada lisans alan şirketlerin hem yerel yasalara hem de AB yasalarına uyum sağlamaları gerek.

Estonya ve AB

Estonya bundan birkaç ay önce kendi dijital parasını üretmeyi dahi düşünüyordu. Ancak Avrupa Birliği’nden gelen baskılar sonrasında bu düşünce unutuldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi geçtiğimiz yılın Eylül ayında bu konularla ilgili bir açıklama yaparak Euro Bölgesi’ndeki hiçbir ülkenin “kendi para birimini” oluşturamayacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment