Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uluslararası Yardım Kuruluşu Oxfam Blockchain ile Pirinç Takibi Yapacak

Uluslararası yardım kuruluşlarından Oxfam, yeni bir Blockchain projesine imza atıyor. Oxfam, Kamboçya’daki pirinçlerin takibini yapabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başladı.

Oxfam’in tamamen pirinç takibi yapabilmek için geliştirdiği BlocRice adlı yeni platformda akıllı kontrat gibi teknolojilerden faydalanılıyor. Bu yeni platform sayesinde pirinç üreticileriyle Hollanda’daki müşteriler arasında şeffaf bir ilişki kurulacak. Oxfam bu platformu 2022 yılına kadar beş bin çiftliğe ulaştırmayı planlıyor. Oxfam tarafından konu hakkında yayınlanan bir metin şu şekilde:

“Çiftçileri kalkındırmak için bu projede Blockchain teknolojisi, akıllı kontratları, ilk üreticiyi, Kamboçya’daki pirinç ihracatçısını ve Avrupa’daki müşteriyi kapsayan üç taraflı bir dijital çiftçilik anlaşmasını test ediyoruz.”

Oxfam’in Kamboçya’daki yetkili isimlerinden olan Solinn Lim, bu platform sayesinde üretim sürecinin otomatik hale geleceğini ve çiftçilerin kendi mahsulleri için daha yüksek fiyatlar belirleyebileceklerini düşünüyor. Lim’e göre Oxfam’in bu projesi, yerli üreticilerin sosyoekonomik durumlarını geliştirebilir:

“Blockchain teknolojisi sayesinde fakir üreticiler olarak görülen küçük çaplı çiftçiler daha sıkı pazarlık yapmaya başlayabilirler.”

Eğitim, sağlık, hizmet, finans, lojistik gibi birbirinden farklı alanlarda kullanılabilen Blockchain teknolojisi, çeşitli tedarik zincirlerinin takibinde de kullanılıyor. Günümüzde Walmart, CarrefourSA gibi çeşitli perakende devleri Blockchain teknolojisinden faydalanıyor.

Bunların yanı sıra Çin’in dev şirketlerinden Alibaba da Wuchang’daki pirinç sektörünü geliştirebilmek ve sektörü kalkındırabilmek için Blockchain teknolojisini kullanıyor. Alibaba, bu projesinde yerel yetkililerden de destek alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment