Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’daki Bitcoin Dolandırıcıları Harici Bir Yazılım Kullanıyorlar

Twitter‘daki mavi tikli (onaylı) hesapların bir kısmı, insanlara Bitcoin dağıtılacağına dair gönderiler paylaşıyor. Next Web tarafından yapılan habere göre pek çok şirketin hesabını etkileyen bu Bitcoin dolandırıcılığı, üçüncü parti olarak sayılabilecek bir uygulamadan kaynaklanıyor.

Next Web‘e konuşan bir Twitter sözcüsü, platformda görülen bu sahte Bitcoin akımının Twitter haricindeki bir kaynaktan geldiğini ve Twitter ile bir bağlantısı olmadığını açıkladı. Platformdaki bazı ünlü isimlerin hesabını da etkileyen bu uygulama, Twitter dışındaki bir yazılımdan geliyor. Bu konu hakkında açıklama yapan Twitter sözcüsü, uygulamanın adını vermekten kaçındı.

Şirket sözcüsünün açıklamalarına göre saldırganlar Google’ın G Suite hesabının da dahil olduğu birkaç farklı hesabı kullanarak Bitcoin dolandırıcılığı yapabilmek için üçüncü parti sayılabilecek bir pazarlama stratejisi kullandılar.

Saldırganlar, ABD’deki perakende devlerinden Target’ın hesabını da hedef aldılar. Target da tıpkı Twitter’dan gelen açıklamalar gibi bu saldırının üçüncü bir partiden kaynaklandığını ve Twitter ile bir alakası olmadığını belirtti.

Saldırganlar 800 bin takipçili G Suite ve 1.92 milyon takipçili Target hesaplarına sızmayı başardılar ve kripto para dolandırıcılı yapabilmek için çeşitli bağlantılar paylaştılar. G Suite hesabından atılan sahte gönderiye göre kullanıcılar, G Suite’i kullanarak kripto para ödemesi yapabiliyorlar.

Bundan bir süre önce ABD’li politikacılardan Frank Pallone Jr.’ın hesabı da hacklenmişti. Saldırganlar hackledikleri hesapları kullanarak Elon Musk taklidi yaptı ve insanları dolandırmaya çalıştılar.

Bitcoin dolandırıcıları Elon Musk’ın hesabını çok seviyorlar ve sürekli bu hesaba sızmaya çalışıyorlar. İnsanları dolandırmak isteyen kişiler son birkaç aydır neredeyse düzenli olarak Elon Musk taklidi yapıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment