Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki SEC, VanEck’in ETF Başvurusunu Yeniden Erteledi

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Otoritesi (SEC), Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonlarının (ETF) önünü açacak bir yasa değişikliğiyle ilgili alacağı kararı ertelediğini açıkladı.

Bitwise, 15 Şubat’ta NYSE Arca ile birlikte yeni bir ETF başvurusunda bulunmuş, bu başvurunun 45 gün içerisinde değerlendirileceği konusunda anlaşma yapmıştı. Komisyon’un bu süreyi yeterli bulmaması halinde ise sürenin 90 güne uzatılması mümkündü.

ABD’deki finans piyasalarını düzenlemekle sorumlu olan SEC, 29 Mart’ta yayınladığı resmi açıklamayla birlikte bu kararı ertelemek istediğini belirtmiş oldu. Yayınlanan açıklamaya göre SEC’in bundan sonra konu hakkında bir karar vermek için 16 Mayıs 2019 tarihine kadar vakti olacak.

NYSE Arca ve Bitwise, ortaklaşa geliştirdikleri Bitcoin ETF’sini aslında ocak ayında hazır hale getirmek istiyorlardı. Öyle ki NYSE Arca, özellikle geçtiğimiz yıl içerisine bir ETF kurabilmek için birkaç kez başvuruda bulundu.

SEC bunun yanı sıra VanEck/CBOE ortaklığındaki Bitcoin ETF’sinin kararını da erteledi. SEC, tıpkı diğer başvuruda olduğu gibi bunda da 45 günlük değerlendirme süresini 90 güne uzattı. SEC için yeni son karar tarihi ise 21 Mayıs olarak belirlendi.

CBOE bu başvuruyu aslında geçtiğimiz yıl yapmış, daha sonra ocak ayında ise bu başvuruyu geri çektiğini açıklamıştı. CBOE ve VanEck, 31 Ocak tarihinde başvuruyu yeniden sundular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment