Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Euro Destekli Sabitkoin Nisan Ayında Kullanıma Hazır

Universal Protocol Alliance (UP), nisan ayında kendi sabitkoini kullanıma sunacağını ve bu koinin euro ile destekleneceğini açıkladı.

Bünyesinde Bittrex gibi kripto para borsalarını ve Brave gibi merkezsiz tarayıcıları barındıran ve esasen bir Blockchain örgütü olan Universal Protocol, yakın gelecekte kendi sabitkoinin oluşturacağını duyurdu.

Universal Euro (UPEUR) adıyla geliştirilecek olan bu koin adından da anlaşılabileceği üzere bire bir oranında euro ile desteklenecek. UP tarafından yapılan açıklamalara göre müşteriler bu token aracılığıyla yüzde 8’e kadar varan faiz oranları alabilecekler.

Şu ana dek yapılan açıklamalara göre UP tarafından geliştirilen bu yeni sabitkoin, doğrudan dijital para platformlarından Uphold’da desteklenmeye başlayacak. Bunun yanı sıra BitGo ve Ledger gibi platformların da bu tokenı kabul etmeleri bekleniyor.

Universal Protocol’ün geliştirdiği euro destekli bu sabitkoinin başlıca hedef kitlesi gelişmekte olan ve/veya enflasyon oranının yüksek olduğu ülkelerde yaşayan vatandaşlar olacak.

Geçtiğimiz yıl kurulan Universal Protocol halihazırda altı farklı kripto para şirketini temsil ediyor. Bunların arasında Bittrex, Brave, Blockchain at Berkeley, Cred, CertiK ve Uphold gibi isimler yer alıyor.

Son zamanlarda sabitkoin piyasasının ciddi anlamda büyüdüğünü söyemek mümkün. Bundan kısa bir süre önce OKEx’in kurucusu olan Star Xu da şirketin Prime Trust adlı bir şirketle işbirliği yapmaya başladığını ve bu işbirliği doğrultusunda yeni bir sabitkoin geliştirilebileceğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment